En 300-taggare är en nylonhårborste med 300 små plasttaggar. I ett tidigare forum fick jag veta att jag som karl borde använda kam, det var bara fruntimmer som använde hårborstar.
      Men att jag använder hårborste i stället för kam är av rationella orsaker. Jag har inte särskilt långt hår, medellångt i karlmått mätt. Det går nämligen 3-5 gånger snabbare för mig att kamma mig med hårborste än med kam. 
      Så här gör du (gäller män) om du vill snabba upp kamningen: Fukta håret. Dra med borsten en gång framåt, ungefär där du har benan. Dra därefter en gång till vänster, från benan räknat, och sedan en gång åt höger. Trycker du dessutom lite extra när du använder nylonhårborsten så sätter du igång blodcirkulation i hårbottnen. Du har nu en rationell, gångbar, hälsosam, ekologisk frisyr. Du har tagit ytterligare ett kliv upp i statusligan. 

      Att lägga ut några hundralappar på en hårborste är således en god investering oavsett kön.
      Om man är man är en liten kam bra att ha med sig när man inte är hemma. Då blir en borste alltför otymplig att stoppa i fickan. Ett försök räcker för att du ska tro mig. 
      Efter att ha använd borsten ett antal dagar samlas en mängd hårstrån mellan taggarna och borstningen blir otrevlig. Det krävs alltså en rengöring. Så här gör du:

      Peta med hjälp av en plasttandsticka mellan taggarna samtidigt som du lyfter uppåt så att hårstråna kommer upp, ovanför taggarna. Håll på så tills att du fått upp det mesta av hårstråna.
      Ta sedan en bit hushålls- eller toapapper och samla ihop och avlägsna hårstråna som du petat upp. Spola av eventuella rester med varmt vatten under högt tryck under en vattenkran. 

      Friskrivningsklausul:
      Undertecknad lämnar inga garantier för att användaren av denna process får ett 100 %-igt fullgott resultat. Effektiviteten är avhängig användarens vana vid manuella operationer, luftfuktighet, lufttryck, användarens blodtryck, samt dennes förmåga att tillägna sig instruktioner (Kunskapsabsorptionsgrad).
      Eventuella tvister avgörs vid Helsingborgs tingsrätt. Dom kan överklagas till Göta hovrätt och som sista instans i Sverige till HD (=Högsta domstolen, ej Helsingborgs Dagblad). Skulle brukaren fortfarande inte få gehör för sina åsikter, kan denne vända sig till Europadomstolen i Strasbourg. Som sista utpost har man alltid möjlighet att vända sig till Internationella domstolen i Haag.

      Skulle allt detta vara förgäves ombedes användaren att ta sig en sig en god natts sömn eller vända sig till en legitimerad psykolog. 

 Copyright © 2020 Björn Johnsson