Att handla ett häfte frimärke online i postnords frimärksbutik är inte det lättaste.
Det tyska uttrycket: ”Warum soll man es einfach machen wenn man es so schön komplizieren kann?” kommer här väl till pass.

      Det är som ett komprimerat högskoleprov i bildformat, en mönstringspunkt till en officersutbildning, eller examensprov efter genomförd polisutbildning. 
      När du beställer frimärken måste du intyga att du inte är en robot genom att jobba dig igenom bilder med 9 till 12 rutor med bussar, bilar, trafikljus, fordon och broar. Du ska klicka på de rutor som innehåller något av dessa objekt. Proven utförs på tid, så om du inte klarar tidspressen måste du göra om det. 
      Om du inte har extremt god syn kan du råka i ytterligare svårigheter. Några av bilderna är av så dålig kvalitet att de verkar tagna av en person med baksmälla. 
      Anta att du lyckas löpa genom det här gatloppet och övertygat postnord om att du inte är en robot. 
      Då är det dags att fylla i dina kontouppgifter, säg att du vill betala med kreditkort. Du fyller i uppgifterna på vanligt sätt med kortnummer, giltighetstid och kontrollnummer. 
      Men postnord litar fortfarande inte på dig – de flesta andra onlinebutiker hade godkänt ditt köp för längesedan. Postnord vill att du nu bekräftar ditt köp med mobilt BankID. 
      Jag själv kom hit, men inte längre. Jag har inte mobilt BankID och kunde därför inte genomföra köpet. Alla genomförda prov hade alltså varit förgäves. 
      Är det här verkligen sant? 
Jag är rädd för det. Det är nästan så att man skulle skriva ett kåseri om det...   

        

Copyright (C) 2021 Björn Johnsson